September 24, 2021

Het experiment van Human Design

Tijdens mijn allereerste reading werd het al direct gezegd, zie het als een experiment. ‘Ja okee… geef me nu gewoon alle informatie die ik wil’ dacht ik toen nog. Een echte ManiGen natuurlijk want ik wil alles altijd zo snel mogelijk, maar nu inmiddels snap ik wat er bedoeld werd.

Human Design is niet even iets wat je snel tot je neemt en dan onder de knie hebt. Het is iets waar je continu van bewust moet zijn en moet gaan experimenteren met hoe het voor jou werkt. Vanuit Human Design krijg je natuurlijk fijne handreikingen, maar door er zelf mee aan de slag te gaan ontdek je jouw unieke manier én kan je testen of het ook echt voor je werkt.

En precies daarom hebben ze het altijd over het experiment en hoe belangrijk embodiment is. Het is geen kant-en-klare handleiding en het is ook absoluut niet de bedoeling dat je alles voor ‘de waarheid’ aanneemt. Ga het voor jezelf testen en ga ontdekken wat voor jou werkt. Ook binnen alle informatie vanuit Human Design zijn er zoveel nuance verschillen. Als mens zijn we niet in een kader te vangen en daarom is het zo belangrijk het te zien als experiment.

Het duurde voor mij zeker een jaar voordat ik het pas echt ben ga leven. In het begin was het vooral een zoektocht naar wie ik was en wat ik hier te doen had. Ik zocht naar antwoorden en had voor mijn gevoel niet echt de tijd en zin om het lange traject van embodiment ingaan (ze zeggen dat dit zo’n 7 jaar duurt). Ik had wel wat beters te doen…

Maar nu, inmiddels 1,5 jaar verder heb ik mijn leven steeds meer ingericht vanuit Human Design. Ik ben gaan experimenteren en hoe meer ik erover leer, hoe meer ik mezelf erin herken. Waar het eerder nogal een ‘bak aan informatie’ was, is het nu echt geland en kan ik het echt samenvoegen met wie IK ben. Ik begin de connecties te zien en ben dan nu ook de nieuwe uitdaging aangegaan… ondernemen vanuit mijn Human Design Soulprint.

En ja, dat is best spannend. Ik heb m’n baan opgezegd omdat ik voelde (en wist vanuit Human Design) dat ik hier wat anders te doen had. Mijn baan was niet meer wat bij me paste en dus ging ik vol in het proces van vertrouwen. Vertrouwen in mezelf en mijn gevoel, maar ook in mijn Human Design. Als (Manifesting) Generator is het namelijk de bedoeling dat we onze JOY volgen en reageren op het leven. En hoe kan je reageren op het leven als je continu druk bent met dingen die niet bij je passen?

Juist door ruimte te maken voor mezelf, voor ALLES wat ik ben, geef ik ook ruimte aan alles wat er op mijn pad mag komen. Vol overgave ging, of eigenlijk ga ik dit proces aan. Zet ik stappen die goed voelen voor MIJ. En zet ik de stap om the Self op te gaan zetten vanuit mijn meest pure zelf, omdat ik wéét dat dit de richting is die ik op mag. Vanuit een diepe connectie en vertrouwen in mezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Voor vrouwelijke ondernemers die impact willen maken vanuit de pure verbinding met zichzelf.

the self

Menu